LEVENT KIRCAYI KAYBETTİK

TÜRK TİYATROSUNUN ACI KAYBI

0
469

TÜRKİYENİN ÖNDE GELEN SANATÇILARINDAN OLAN ZEKİ LEVENT KIRCA’DAN ÜZÜCÜ HABER GELDİ. ÜNLÜ OYUNCU TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE DÜN VEFAT ETTİ. TEMMUZ AYINDA YAKALANDIĞI KARACİĞER KANSERİ HASTALIĞINDAN DOLAYI TEDAVİ GÖREN LEVENT KIRCANIN VEFAT HABERİNİ DUYAN YAKINLARI VE SEVENLERİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ MARMARA ÜNİVERSİTESİ PENDİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE AKIN ETTİ.

1948 SAMSUN DOĞUMLU OLAN TİYATRO SANATÇISI 1964 YILINDA ANKARA DEVLET TİYATROSUNDA SAHNE ALDI. ÇOK SAYIDA ÖLÜMSÜZ ESERDE ROL ALAN SANATÇI 22 YIL  BOYUNCA DEVAM EDEN OLACAK O KADAR PROGRAMIYLA GÖNÜLLERDE TAHT KURDU.

Oynadığı bazı tiyatro oyunları
Ateşin Düştüğü Yer
Toros Canavarı
Kadıncıklar
Üç Baba Hasan
Sefiller
Güzel Ve Çirkin
Oyun Nasıl Oynanmalı
Filmografi
Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas, 2011
Son İstasyon, 2010
Ağa Kızı, 2004 (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde)
Kendini Bırak Gitsin, 2004
Şeytan Bunun Neresinde, 2002 (Oyuncu ve yönetmen)
Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen)
Ölürsün Gülmekten, 2000
Mavi Muammer, 1985 (Oyuncu: Muammer rolünde)
N’Olacak Şimdi, 1979(Oyuncu: Orhan rolünde)
Taşı Toprağı Altın Şehir, 1978 (Oyuncu: Ökkeş rolünde)
TÜRK HALKINA VE SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ.

CEVAP VER